خسارت 738 میلیارد ریالی سیلاب در بروجرد / آسیبدیدگی برخی زیرساختهای اصلی در بروجرد - نمایش محتوای خبر
خسارت 738 میلیارد ریالی سیلاب در بروجرد / آسیبدیدگی برخی زیرساختهای اصلی در بروجرد
خسارت 738 میلیارد ریالی سیلاب در بروجرد / آسیبدیدگی برخی زیرساختهای اصلی در بروجرد
سیلاب اخیر شهرستان بروجرد 738 میلیارد و 600 میلیون ریال خسارت در شهرستان بروجرد بر جای گذاشت و آسیبهای زیادی را به برخی زیرساختهای اصلی وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، بارشهای دنبالهدار باران در استان لرستان و وقوع سیلابهای ویرانگر در برخی شهرستانهای این استان خسارتهای قابل توجهی را در بخشهای مختلف به دنبال داشت.
شهرستان بروجرد نیز در جریان این بارندگیها از انبوه خسارتهای ناشی از وقوع سیلاب بیبهره نماند، به طوری که گزارش آسیبهای زیادی در بسیاری از زیرساختهای این شهرستان به دنبال داشت.
در حوزه کشاورزی و دامپروری خسارت سیل قابل توجه بود، به طوری که سیلاب اخیر بسیاری از مزارع پرورش ماهی را از بین برد و موجب تلف شدن چندین هزار قطعه ماهی شد.
تلف شدن بسیاری از دامها و وارد آمدن خسارت به واحدهای دامپروری، تخریب برخی کانالهای آبرسانی، اراضی کشاورزی، جادههای بین مزارع آنها و باغات از دیگر جنبههای خسارتی در حوزههای کشاورزی و دامپروری بروجرد بود.
در بخش میراث فرهنگی نیز سیلاب زمینهساز تخریب بخشهایی از خانهها و ابنیه تاریخی بروجرد شد، تا حوزه تاریخ و فرهنگ بروجرد نیز از این خسارت بیبهره نمانده باشد.
در بخش راه نیز از بین رفتن روکش آسفالت قسمتهایی از راههای اصلی و فرعی، تخریب و از بین رفتن برخی پلها از عمده خسارتهای وارد آمده به این حوزه ارزیابی شده است.
در حوزه شهری نیز تخریب آسفالت، جداول شهری، معابر، شکسته شدن درختان، آسیب به دیواره برخی انهار و آبگرفتگی برخی منازل نمونههایی از خسارتهای وارد آمده در این بخش بود.
سیلاب اخیر همچنین به تعداد قابل توجهی از منازل روستایی حوزه شهرستان بروجرد آسیب رسانده و آنها را نیازمند تعمیر و بازسازی کرده است.
اگرچه با پایان یافتن بارشها برآورد خسارتهای ناشی از سیلاب بروجرد در بخشهای مختلف تعیین شده است، اما نکته قابل توجه در این میان نپرداختن به زوایای سیلاب اخیر در بروجرد و پنهان ماندن بسیاری از آسیبهای این عامل قهری ویرانگر از زاویه دید رسانههای استانی بود.
خسارت به چند حوزه زیرساختی
محمد کیانی گفت: سیلاب ناشی از بارندگیهای اخیر خساراتی را در چند حوزه وارد کرده است.
وی اظهار کرد: کشاورزی، باغداری و دامپروری، راههای اصلی و روستایی، حوزه شهری، آثار و ابنیه تاریخی برخی از حوزههایی هستند که در جریان سیلاب اخیر آسیب دیدهاند.
دبیر ستاد مدیریت بحران بروجرد عنوان کرد: سیلاب اخیر همچنین مشکلاتی را برای برخی روستاهای بخش مرکزی بروجرد به همراه داشت که از آن جمله میتوان به دهستان شیروان و روستای رحیمآباد اشاره کرد.
وی یادآور شد: روستاهای قرار گرفته در بخش اشترینان به دلیل موقعیت جغرافیایی کمتر با آبگرفتگی مواجه شدند.
کیانی افزود: این در حالی بود که روستاهای جنوب شهر بروجرد به خصوص آنهایی که در کنار مسیر رودخانهها قرار داشتند، به دلیل طغیان رودخانه با مشکلات زیادی مواجه شدند.
تعدد خسارتها در حوزه کشاورزی و دامپروری
وی در بخش دیگری از سخنان خود خسارتهای ناشی از سیلاب اخیر را در حوزه کشاورزی شامل شامل مزارع پرورش ماهی، کانالهای آبرسانی، مزارع و جادههای بین آنها باغات و واحدهای دامپروری قابل توجه خواند.
دبیر ستاد مدیریت بحران بروجرد ادامه داد: در حوزه مسکن نیز واحدهای زیادی در بخشهای شهری و روستایی خسارت دیدهاند که نیازمند احداث و تعمیر هستند.
کیانی تاکید کرد: در حوزه راه نیز شاهد تخریب بخشهایی از راههای اصلی و فرعی و تخریب پلهای اصلی و روستایی هستیم.
وی اظهار کرد: همچنین خسارتهای ناشی از سیلاب در در بخش امور آب نیز کانالهای انتقال آب نصیرآباد، تهییج و بز ازنا را با مشکل روبهرو کرد.
دبیر ستاد مدیریت بحران بروجرد یادآور شد: طول زیادی از رودخانه سیلاخور نیز در جریان سیلاب اخیر نیاز به لایروبی دارد.
خسارت بخش از حوزه شهری در جریان سیلاب
کیانی به گوشههایی از مشکلات ایجاد شده در حوزه شهری در جریان سیلاب اخیر در بروجرد اشاره و تصریح کرد: تخریب معابر، آسفالت، جداول شهری، دیواره نهر تهییج و دیواره تپه چغا، تخریب سدهای باغ فدک، شکستگی درختان و آبگرفتگی منازل شهری نمونههایی از این آسیبها است.
وی اظهار کرد: در حوزه میراث فرهنگی نیز بسیاری از بناهای تاریخی قرار گرفته در حوزه شهرستان بروجرد آسیب دیده است.
دبیر ستاد مدیریت بحران بروجرد تاکید کرد: متاسفانه در جریان بارندگیهای اخیر و وقوع سیلاب در برخی شهرستانهای استان لرستان آنگونه که باید خسارتهای سیلاب در حوزه شهرستان بروجرد به گوش مسئولان استانی نرسید.
کیانی اظهار کرد: در جریان بارندگیهای سیل آسای اخیر علاوه بر خسارت 264 میلیارد ریالی بخش کشاورزی شاهد وارد آمدن خسارت130 میلیارد ریالی به واحدهای مسکونی شهری و روستایی هستیم.
وی تاکید کرد: بارندگیها به 927 واحد مسکونی شهری و روستایی در حوزه شهرستان بروجرد آسیبزده است.
دبیر ستاد مدیریت بحران بروجرد یادآور شد: در حوزه راه نیز خسارتهای وارد شده به جادههای اصلی و فرعی و کانالهای آب بر عدد ریالی 130 میلیارد ریال را نشان میدهد.
کیانی تصریح کرد: در مجموع بارندگیها و جاری شدن سیلاب 738 میلیارد و 600 میلیون ریال خسارت را در حوزه شهرستان بروجرد رقم زده است.
تخریب راههای اصلی و فرعی
رئیس اداره راه و شهرسازی بروجرد گفت: از زیانهای سیلاب بروجرد در حوزه راه میتوان به وارد آمدن خسارتهایی همچون تخریب و از بین رفتن قسمتهایی از پلها خصوصا در بخش راههای روستایی اشاره کرد.
حبیب جمشیدی اظهار کرد: همچنین وقوع سیلاب حدود 50 کیلومتر از راههای روستایی را نیازمند روکش مجدد آسفالت کرده است.
وی خاطر نشان کرد: روکش آسفالت حدود 20 کیلومتر راه اصلی از بین رفته است و این بخش از راهها به روکش مجدد آسفالت نیاز دارند.
برآورد 13 میلیارد تومانی خسارت سیلاب
رئیس اداره راه و شهرسازی بروجرد ادامه داد: حدود 20 تا 30 دستگاه پل نیز به مرمت، تعمیر و لایروبی نیاز دارند.
جمشیدی تصریح کرد: در مجموع میزان خسارت وارد آمده به حوزه راه در شهرستان بروجرد در جریان سیلاب اخیر قریب به 13 میلیارد تومان برآورد شده است.
خسارت 264 میلیارد ریالی حوزه کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: حوزه کشاورزی این شهرستان در جریان بارندگیهای اخیر متحمل خسارت 264 میلیارد و 500 میلیون ریالی شده است.
رضا امینی اظهار کرد: بارندگیهای سیل آسای بروجرد در حوزههای مختلفی به بخش کشاورزی آسیب رسانده است.
وی ادامه داد: خسارت وارد آمده به 900 هکتار از باغات شهرستان بروجرد آن هم بر اثر بارندگی شدید و کاهش دما بخشی از این زیانها را تشکیل داده است.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد تاکید کرد: بارندگیهای چند روزه و به دنبال آن وقوع سیلاب در این شهرستان آسیبهایی را به کانالهای آبرسانی، مزارع پرورش ماهی و حوزه دامپروری وارد کرده است.
امینی تصریح کرد: در این جریان جادههای بین مزارع و باغات شهرستان بروجرد نیز از خسارتهای ناشی از بارندگیهای چند روزه در امان نمانده است.
آسیب 10 تا 100 درصدی به 21 مزرعه پرورش ماهی
غلامحسین اکبری گفت: در جریان بارندگیهای اخیر این شهرستان 21 مزرعه پرورش ماهی تخریب شده است.
وی با بیان اینکه آسیبهای وارد شده به 21 مزرعه پرورش ماهی شهرستان بروجرد بین 10 تا 100 درصدی تخمین زده شده است، عنوان کرد: در مجموع عدد ریالی خسارتهای وارد آمده به حوزه پرورش ماهی بروجرد ناشی از سیلاب عدد 37 میلیارد ریال را نشان میدهد.
رئیس اداره شیلات بروجرد یادآور شد: از مجموع عدد ریالی یاد شده بخش قابل توجهی به تخریب مزارع و تلف شدن ماهیها برمیگردد.
اکبری میزان خسارت برآورد شده وارد آمده به حوزه پرورش ماهی شهرستان بروجرد را تقریبی خواند و ادامه داد: در جریان بارندگیها خسارتهای زیرساختی به این حوزه نیز وارد شده است.
مطالب مرتبط:
-
کاندیداهای مجلس وعدههای خارج از اختیارات نمایندگان ندهند
-
پای تعامل رسانهها و رابطان عمومی ادارات در بروجرد لنگ میزند
-
ردپای بیهویتی فرهنگی در برگزاری یک همایش فرهنگی/ دلایل لغو همایش علامه دهخدا در بروجرد
-
یادوارههای شهدا در محیطهای دانشگاهی بروجرد برگزار شود
-
زیرساختهای پلدختر ضعیف است/بیتفاوتی مسئولان نسبت به مشکلات مردم
-
خسارت 4 هزار و 436 میلیارد ریالی سیل به لرستان
-
از حرف تا عملِ اقتصاد مقاومتی/صنعت و تجارت بروجرد در انتظار پرتویی از برجام
-
غرق شدن جوان بروجردی در سد روستای ورکوه
-
تشنگی لرستان زیر باران؛ حتی یک لیوان از روان آبها استفاده نکردیم
-
عدم پرداخت خسارات سیل ویرانگر لرستان/ مردم همچنان در چادر زندگی میکنند