رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۸

سطح سفره‌های آب زیرزمینی لرستان ۲۲ متر کاهش‌ یافت - نمایش محتوای خبر

 

 

سطح سفره‌های آب زیرزمینی لرستان ۲۲ متر کاهش‌ یافت

سطح سفره‌های آب زیرزمینی لرستان ۲۲ متر کاهش‌ یافت

معاون جهاد کشاورزی لرستان گفت: سطح سفره‌های آب زیرزمینی لرستان ۲۲ متر کاهش‌ یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، حسین پیرحیاتی در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی، اظهار داشت: استان لرستان 28 هزار و 394 کیلومترمربع وسعت دارد که 800 هزار هکتار از وسعت آن، عرصه زراعی است که از این میزان 199 هزار و 616 هکتار کشت آبی و مابقی کشت دیم است.

وی با اشاره به وجود 27 گونه زراعی و 28 گونه باغی در استان، افزود: سالانه بیش از دو میلیون تن محصولات کشاورزی در لرستان تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در بحث تولیدات کشاورزی ما درصدد تولید محصولات سالم هستیم که سموم و کود شیمیایی در آن‌ها به میزان استاندارد به‌کار رفته باشد و درصد باقیمانده فلزات سنگین در آن‌ها برای سلامت افراد زیان‌بار نباشد.

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته به دلیل ارزان بودن کودهای شیمیایی و تمایل کشاورزان به مصرف آن، در سال 83 میزان مصرف استان 117 هزار تن در سال بود ولی سال گذشته به‌واسطه افزایش قیمت‌ها و فرهنگ‌سازی‌هایی که در رابطه با مضرات استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی شده بود، میزان مصرف آن به 52 هزار تن در سال کاهش یافت این در حالی بود که هشت هزار تن کود مازاد در استان موجود بود.

پیر حیاتی خاطرنشان کرد: متوسط مصرف سموم کشاورزی در 10 سال اخیر 600 تن بوده که سالانه حدود 120 تا 130 تن از این سم‌پاشی‌ها به بحث مقابله با آفت سن گندم اختصاص می‌یابد کما اینکه در برخی از موارد به دلیل تغییرات اقلیمی و زمان ریزش آفت سن، به‌ناچار مزارع گندم دو بار در سال سم‌پاشی می‌شود که اگر این پدیده سن زدگی نبود، متوسط مصرف استان از حد 252 تن بیشتر نمی‌شد.

وی با اشاره به مبارزه بیولوژیکی با آفات گیاهی، بیان کرد: در سال 84، بحث استفاده از آفت‌کش‌های بیولوژیک از 150 هکتار در سال آغاز شد و در حال حاضر سالانه در 16 هزار هکتار از اراضی زراعی استان مبارزه بیولوژیکی انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: 15.3 درصد تولیدات باغی استان از جمله گردو، انار، نخود دیم، گوجه‌فرنگی، برنج و عدس سالم و عاری از باقی‌مانده سموم شیمیایی است؛ استان لرستان به‌واسطه برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و آب‌وخاک سالم، قابلیت تولید محصولات سالم را دارد.

وی افزود: برای بررسی وضعیت سلامت محصولات کشاورزی استان، سال 92 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد، 15 محصول و 150 نمونه توسط آزمایشگاه مرجع ادامه کل استاندارد به تهران ارسال شد که پس از انجام آزمایش‌های لازم همگی موفق به دریافت گواهی استاندارد شدند و این بیانگر ظرفیت استان در جهت افزایش محصولات کشاورزی سالم است.

پیرحیاتی عنوان کرد: به‌منظور کاهش سموم و آفت‌کش‌ها، از جلب‌کننده‌ها و نوارهایی چسبناک برای شکار انبوه حشرات معمولاً در گلخانه‌ها استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در زنجیره تولید استان لرستان، بحث بازاریابی محصولات کشاورزی نادیده گرفته‌شده و این‌گونه است که امروز بسیاری از تولیدکنندگان کشاورزی استان، با مشکل بازاریابی محصولات خود روبه‌رو هستند و کشاورزان خرده‌پا ترجیح می‌دهند که محصولات خود را بر سرزمین به فروش برسانند تا اینکه آن‌ها را به تهران برده و در بازار محصولات ارگانیک بفروشند.

معاون بهبود تولیدات با اشاره به اینکه سطح آب‌های زیرزمینی در استان لرستان 22 متر کاهش‌یافته است، تصریح کرد: کشاورزان مهاجر از استان‌هایی که با محدودیت منابع مالی مواجه‌ هستند به لرستان سفر می‌کنند و با اجاره زمین‌های کشاورزی به کشت نامتعارف در استان می‌پردازند، از طرفی در بسیاری از موارد استفاده بی‌رویه از کود و سم شیمیایی و از منابع آبی دارند.

وی بیان کرد: این کشاورزان مهاجر پس از برداشت محصول، با رهاسازی پلاستیک‌ها در زمین‌های کشاورزی در آینده آلودگی‌های زیست‌محیطی فراوانی را برای استان ایجاد می‌کنند، پنج هزار و 500 هکتار زمین توسط کشاورزان مهاجر اجاره‌شده و این افراد 50 میلیون مترمکعب از منابع آب‌های زیرزمینی استان را برای کشت‌های غیرمتعارف غارت می‌کنند.